Valtuustoaloite: Huumeista vapaa Kuopio

Valtuustoaloite: Huumeista vapaa Kuopio

Jätin eilen (14.4.2018) valtuustoaloitteen Huumeista vapaasta Kuopiosta. Sen allekirjoitti yli puolet valtuutetuista. Kiitos kaikille aloitteen allekirjoittaneille!

Aloitteen taustalla kasvanut huumausainerikosten nousu rakkaassa kotikaupungissamme. Erityisen huolestuttavaa on lasten ja nuorten huumausainerikosten kasvu. Savon Sanomat uutisoi jo helmikuussa, kuinka nuorten huumeiden käyttö on kasvanut, myös meillä Kuopiossa. Ilmi tulleet tapaukset ovat poliisin mukaan vain “jäävuorenhuippu”.

Lisäksi olemme saaneet lukea pitkin kevättä erilaisista huumausainerikoksista Kuopiossa. Jotain on mennyt pahasti pieleen, jos huumausainerikokset näin kaupunkiamme vaivaa. Rikollisuuteen, sen juurisyihin ja ennaltaehkäisyyn pitää meidän kaikkien puuttua. Kuopion tulee olla turvallinen kaupunki.

Vastuullisten päättäjien ja aikuisten tulee tarjota lapsille ja nuorille huumeista vapaa kasvuympäristö. Emme saa menettää yhtään lasta tai nuorta huumeiden pirulliselle alttarille.

Valtuustoaloite on luettavissa kokonaisuudessaan alta:

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme,

Että Kuopion kaupunki (myöhemmin kaupunki) asettaa tavoitteeksi olla vuoteen 2022 mennessä huumeista vapaa kaupunki. Huumausainerikokset ovat kasvaneet huolestuttavasti kaupungissamme, erityisesti lasten ja nuorten osalta. On meidän päättäjien vastuulla taata lapsille ja nuorille huumeista vapaa kasvuympäristö.

Kaupungin tulee tehdä voimakkaasti yhteistyötä huumerikollisuuden kitkemiseksi poliisin ja muiden viranomaisten kanssa. Lisäksi esitämme, että kaupunki käynnistää huumeiden vastaisen kampanjan peruskouluissa ja muissa oppilaitoksissa. Kampanjan tarkoituksena on kertoa nuorille huumeiden vaaroista ja kehottaa nuoria tuomaan aktiivisesti viranomaisten tietoon mahdolliset huumausainerikokset.

Lisäksi esitämme, että kaupunki avaa vanhemmille ja kaupungin asukkaille #huumeistavapaaKuopio -kampanjan, jotta kaupunkilaiset saadaan mukaan kaupunkimme turvallisuutta parantamaan. Kampanjan toteutus tapahtuu vuoden 2018 ja 2019 aikana.

Samuli Voutila

kaupunginvaltuutettu, PS

Samuli Voutila