Kuopio tarvitsee autopaikkoja

Kuopio tarvitsee autopaikkoja

Kaupungin autopaikkapolitiikka puhututtaa. Lopputalvesta keskustan pysäköintimaksujen korotus herätti hämmästystä ja kummastusta asukkaista paikallisiin yrittäjiin. Onneksi kaupunki heräsi asukkaittensa huoleen ja muutti päätöstä edes hieman inhimillisempään suuntaan. Vetovoimaiseen keskustaan tulee pystyä pysäköimään.

Muutama viikko sitten (3.5.2018) myös Savon Sanomissa heräsi aiheelliseesti Puijonlaakson asukkaiden huoli pysäköinnistä asuinalueellaan. Kaupunki on alustavissa suunnitelmissa vähentämässä autopaikkojen määrää tulevissa kaavoissa ja uudisrakentamisessa alueella. Polkupyörät ja bussit kuulemma korvaavat lapsiperheiden autot tulevaisuudessa. Kenties jossain utopiassa, muttei todellisuudessa. Kuopiolaisilla on oikeus saada käyttää autoa ja kaupungin tulee turvattava riittävä määrä autopaikkoja kaavoituksessa. Myös alati vähenevien vieraspaikkojen määrä on korjattava tulevaisuudessa. Asuinalueen vetovoimaisuuteen liittyy voimakkaasti myös mahdollisuus sujuvaan pysäköintiin.

Kuopio haluaa olla hyvän elämän pääkaupunki. Ajatus on kaunis ja kannatettava. Hyvän elämän pääkaupungissa myös ihmisten arkielämä on käytännöntasolla hyvää ja pysäköinti sekä sujuva liikkuvuus on osa tätä kokonaisuutta. Autoilijoita verotetaan jo nyt valtiovallan toimesta lähes hengiltä. Ei lyödä viimeistä naulaa arkkuun kuntapäättäjinä. Pidetään autopaikkojen riittävyydestä huolta ja sitä myöten tavallisten ihmisten arjesta. Sen olemme päättäjinä kuopiolaisille velkaa.

Samuli Voutila