Kuopio ei tarvitse monikulttuurista juhlaa

Kuopio ei tarvitse monikulttuurista juhlaa

Kuopion kaupunki järjestää 6.12. itsenäisyyspäiväjuhlat Musiikkikeskuksella. Samana päivänä vietetään Suomen 100-vuotisjuhlavuotta, ja olemmekin onnekkaita, kun puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään samaan aikaan kaupungissa. Eväät isänmaalliseen päivään ovat siis olemassa.

Kuitenkin kaupunki on jostain kumman syystä päättänyt, että itsenäisyysjuhla on monikulttuurinen ja juhlassa esiintyy erilaisia kulttuureja, jotka eivät liity suomalaiseen kulttuuriin millään tavalla, saati edusta Suomen 100-vuotiasta historiaamme. Luulisi, että edes juhlavuotena uskaltaisimme olla ylpeitä suomalaisuudestamme ja Suomesta. Valitettavasti kaupunkimme näkee asian toisin.

Erilaisissa kulttuureissa ei ole vikaa. Onhan meillä omaleimainen ja vahva savolainenkin kulttuuri. On kuitenkin käsittämätöntä, miten alhaalla suomalaisidentiteettimme Kuopiossa on, kun emme kehtaa sitä ylpeästi esitellä. Miten suomalaista tai savolaista kulttuuria vaalitaan, jos se korvataan muilla kulttuureilla? Mielestäni ei mitenkään.

Verovaroilla tuettu poliittinen monikulttuurisuus ei ole aitoa monikulttuurisuutta. Mikäli Kuopio haluaa olla kulttuurillisesti rikas, tapahtuu se aivan muita kanavia pitkin. Tulenkin esittämään valtuustossa, että monkikulttuurisuuskeskus Kompassin rahoitus lopetetaan. Jokainen voi kotonaan harjoittaa millaista kulttuuria tahansa – ilman kuopiolaisten veronmaksajien rahoja.

 

Samuli Voutila