Avoin kirje tasa-arvovaltuutetulle

Avoin kirje tasa-arvovaltuutetulle

Arvoisa herra tasa-arvovaltuutettu,

Yleisradio uutisoi eilen, että pojat kokevat enemmän seksuaalista häirintää opettajien kohdalta kuin tytöt. Toivon hartaasti, että edustamanne instanssi pyrkii tekemään kaikkensa, että poikiin ja tyttöihin kohdistuva seksuaalinen häirintä saadaan loppumaan.

Toiveeni kuitenkin saattaa perustua sananmukaisesti vain toivoon. Teidän edustamanne instituution mukaan, poikien kokemissa häirintätilanteissa on mukana “pelleilyvastauksia”. Tiedustelenkin, edustaako tämä käsitystänne tasa-arvosta? Tästä voitaneen vetää tulkinta, että poikien kokema seksuaalinen häirintä ei mielestänne ole yhtä vakavaa kuin tyttöjen. Herra tasa-arvovaltuutettu, kyllä se on.

Myös pojat ja miehet joutuvat erilaisen häirinnän kohteeksi. Pojat ja miehet niistä harvemmin puhuvat, koska miehisyyteen kuuluu olla alfauros ja ottaa se vain kohteliaisuutena. Miehisessä kulttuurissa pojat ja miehet eivät valita. Kaikki otetaan vastaan.

Onneksi maailma on muuttunut ja myös meillä miehillä on oikeus kertoa tunteistamme eikä meidän tarvitse sietää kaikkea. Nämä asiat ovat olleet pitkään tabuja, joten on erityisen tärkeää, että pojat saavat puhua asiasta. Uskotteko te, herra tasa-arvovaltuutettu, että tätä kehityskulkua tukee instituutionne näkemys “pelleilyvastauksista”? Epäilen vahvasti.

Arvoisa herra tasa-arvovaltuutettu. Toivon, että jatkossa otatte poikien vastaukset tosissaan ja edistätte molempien sukupuolten tasa-arvoa yhtä suurella vakavuudella. Pojat ovat muutenkin ahtaalla yhteiskunnassamme monella osa-alueella. Kun otetaan mittariksi syrjäytyneisyys, koulumenestys tai todennäköisyys kohdata fyysistä väkivaltaa, pojat on selkeästi tyttöjä heikommassa asemassa. Myös kulttuurilliset piirteet sallivat tytöille poikia enemmän kertoa kiusaamisesta, väkivallasta tai seksuaalisesta häirinnästä. Poikien kokemuksia ei tule vähätelläKommenttinne poikien vastauksiin oli, noh, luvalla sanottuna pelle.

 

Miesrakkaudella,

Samuli Voutila

puheenjohtaja, mies

Perussuomalaiset Nuoret ry

0400 988 960

samuli.voutila@ps-nuoret.fi

Samuli Voutila