Amisten ja oppimisen asialla

Amisten ja oppimisen asialla

Eilen (11.10.2017) kokoontui Kuopiossa Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto (nimihirviö, tiedän). Toimin kyseisessä valtuustossa ainoana Perussuomalaisten valtuutettuna koko maakunnasta. Koska Kuopion kaupunki on suurin omistaja koulutuskuntayhtymässä, käytän 12,5 ääntä 98,33 äänestä.

On ilo päästä vaikuttamaan erityisesti ammatilliseen opetukseen Savossa ja Kuopiossa. Maakuntamme kaipaa osaavaa työvoimaa ja ammattiosaajista on jo tällä hetkellä pulaa. Kannustankin nuoria ja varttuneempia savolaisia hakemaan osaamista aktiivisesti Savon ammattiopistolta. Töitä kyllä riittää, kun työvoima ja työvoimatarpeet kohtaavat.

Koulutuskuntayhtymä on isojen muutosten edessä. Ammatillisen koulutuksen reformi, amiskan muutto pois Mölymäeltä Savilahden kampusalueelle ja alati niukkenevat resurssit. Vaikka koulutuskuntayhtymän talous onkin saatu pidettyä tasapainossa, leikattiin alueemme rahoitusta 30% viime vuodesta. Tästä pitää alueemme kansanedustajakin olla hereillä, varsinkin kun kuulemma sieltä hallituksesta käsin asioihin vaikutetaan.

Ammatillisen koulutuksen arvostus on onneksi noussut tällä vuosituhannella. Ennen amiksia pidettiin ”luusereina”, nykyään rautaisina ammattilaisina. Itse merkonomina ja kauppaopiston käyneenä, nuorisojärjestön puheenjohtajana ja kaupunginvaltuutettuna haluan antaa kaiken kunnian amiksille. Tarvitsemme teitä.

Samuli Voutila