Puoluekokouksesta

Puoluekokouksesta

Perussuomalaiset piti ikimuistoisen puoluekokouksensa viime viikonloppuna Jyväskylässä. Puoluekokous oli puolueemme tähän astisista puoluekokouksista merkittävin, sillä 20-vuotta puoluetta ansiokkaasti johtanut Timo Soinijättäytyi pois puheenjohtajan paikasta. Kiitos vielä kerran Timolle näistä vuosista. Ilman esiintymistäsi 2006 presidentinvaaleissa, en olisi löytänyt tietäni Perussuomalaisiin.

Uusi puheenjohtajamme on Jussi Halla-aho ja tuen häntä 100%. Uskon, että Jussin johdolla saamme tehtyä puolueestamme jälleen suuren ja aatteemme kehittyy kansallismielisempään suuntaa. Tarvitsemme puolueena terävöytymistä ja muutosta, ja Jussi tarjoaa tämän.

Vaikka uuden puheenjohtajamme painopisteet ovat erityisesti äänestäjillemme tärkeissä asioissa, kuten maahanmuutossa ja EU-politiikassa, totesi hän myös itse Perussuomalaisten olevan silti yleispuolue. Puolustamme edelleen suomalaista työtä ja yrittäjyyttä. Meidän linjaamme määrittelevät puolueemme ohjelmat, ja onkin erikoista, miten mediassa on puhuttu nyt “uudesta Perussuomalaisesta puolueesta”. Puolue on edelleen sama, sen arvot ovat samat. Nyt on vain uudet vetäjät.

Sampo Terho on loistava politiikko, ja olenkin todennut hänen olevan monessa mielessä poliittinen esikuvani. Fiksu, sanavalmis ja osaava. Toivon hänen jatkavan aktiivisesti puolueessamme ja tekevän työtä Isänmaan ja aatteen eteen. Perussuomalaiset tarvitsevat Sampo Terhoa.

Henkilövalinnat aiheuttavat aina tunteita. Osa pettyy, osa iloitsee. Me kaikki olemme perussuomalaisia. Oli jäsenemme sitten nuoria, vanha, nuiva tai SMP-taustainen. Meidän todelliset vastustajamme ovat aivan muualla kuin puolueemme sisällä. Lähdetään nyt rakentamaan yhdessä entistä parempaa Perussuomalaista puoluetta. Siihen työhön tarvitaan meitä kaikkia.

Samuli Voutila