Ensimmäinen valtuuston kokous

Ensimmäinen valtuuston kokous

Pidimme eilen ensimmäisen kaupunginvaltuuston kokouksen. Esityslistalla oli lähinnä valtuuston järjestäytyminen ja luottamuspaikkojen vahvistaminen puolueiden neuvottelujen pohjalta. Lisäksi keskustelimme muutamasta valtuustoaloitteesta, erityisesti 65-vuotta kansaneläkettä saavien maksuttomista liikuntapalveluista. Palaan siihen myöhemmin tässä kirjoituksessa.

Luottamuspaikat menivät kuten puolueet olivat sopineet. Omalta osaltani Aluepelastuslautakunta vaihtui joukkoliikennelautakuntaan aivan viime hetkillä. Syynä tähän oli erään puolueen irtaantuminen sovitusta. Olisimme toki voineet laittaa “kovan kovaa vastaan”, mutta suostuin joukkoliikennelautakuntaan puolueen edun nimissä. Tulen toki tekemään siellä yhtä tarmokkaasti töitä Kuopion ja kuopiolaisten eteen.

Sitten tuosta valtuustoaloitteesta. Perussuomalaiset oli tehnyt viime valtuustokaudella valtuustoaloitteen kansaneläkettä saavien (pienituloisten eläkeläisten) ilmaisista liikuntapalveluista. Kuopiossa oli vuoden 2016 lopussa reilut 1900 kansaneläkettä saavaa kuopiolaista.Talousvaikutukset siis kaupungin budjettiin eivät olisi olleet merkittäviä.

Äänestin valtuustoaloitteen palauttamista, kuten olimme ryhmäkokouksessamme sopineet (Palauttaminen tässä tapauksessa oli valtuustoaloitteen puoltamista, sillä lautakunnan ehdotus oli, että nykyinen huojennetut maksut eläkeläisille riittää). Perussuomalaisten sana pitää, toisin kuin muutamassa muussa puolueessa.

Pidin myös muutaman puheenvuoron aiheeseen liittyen. Korostin palauttamisen yhteydessä sitä, että aloite on hyvä ja kannatettava. Annoin kuitenkin evästyksenä tietoon sen, että kuopiolaisten veronmaksajien rahoista tulee pitää hyvää huolta. Ne ovat teidän rahoja, ei meidän päättäjien.

Valtuusto jää nyt kesätauolle ja aloitamme syksyllä taas. En osaa vielä sanoa koska joukkoliikennelautakunta kokoontuu, mutta palataan siihen kun aika koittaa.

Samuli Voutila