Kielivapaus voittaa

Kielivapaus voittaa

Hallitus on tehnyt tänään historiallisen päätöksen kielivapauden kannalta. Yli 2200 nuorta pääsee eroon pakkoruotsin kahleista ja saavat opiskella laajasti erilaisia kieliä tulevaisuudessa. Kannustankin kuntia hakemaan aktiivisesti kielikokeilun piiriin ja tulen myös tulevalla valtuustokaudella esittämään asiaa myös Kuopiossa.

Työ kielivapauden eteen ei ole syntynyt tyhjästä. Vuonna 2012 esiinnyin A-studiossa, jossa sovitusti silloisen puheenjohtajamme Simon Elon kanssa sovimme, että esitän kansalaisaloitetta kielivapauden puolesta. Syöttiin tartuttiin ja vuonna 2013 Suomalaisuuden liitto, Perussuomalaiset Nuoret ja Kokoomusnuoret tekivät kansalaisaloitteen kielivapauden puolesta. Aloite ei mennyt sellaisenaan läpi viime eduskunnassa, mutta onneksi alueellinen kielikokeilu sai eduskunnan luottamuksen.

Kielivapaus on tulevaisuutta. Kielipääomaa rajoittanut pakkoruotsin kahleet tulevat murtumaan tulevaisuudessa ja erilaisten kielten osaamisen taso sitä myöten kasvamaan. Olen erittäin tyytyväinen hallituksen päätökseen ja kiitän puoluettamme asian eteenpäin viemisessä. Suomen historiassa kääntyy nyt uusi aikakausi. Kielivapaampi sellainen.

Samuli Voutila